مقاله‌ها و نوشته‌های کودکان با نیازهای ویژه

در همان سال‌های اول که اختلال پردازش حسی، به عنوان یک اختلال خاص تشخیص داده شد، پژوهش‌گران تلاش کردند تا مشکلات مغزی‌ای را پیدا کنند که باعث بروز این اختلال می‌شوند. برای این کار، با فناوری ویژه‌ای…
شنبه, ۵ تیر
اگر کودکی دچار اختلال پردازش بینایی باشد، والدین و آموزگاران  این مشکلات را در کودک می‌بینند: • وقتی کودک متنی را می‌خواند یا محاسبه‌ی ریاضی انجام می‌دهد، قادر به خواندن واژه‌ها و درک مفهوم جمله و…
یکشنبه, ۱۹ اردیبهشت
اختلال در حس بینایی زمانی اتفاق می‌افتد که مغز در تجزیه و تفسیرِ ورودیِ بینایی، دچار مشکل می‌شود. اختلال در پردازش بینایی با نابینایی متفاوت است چون در این اختلال، چشم هیچ مشکلی ندارد و ممکن است دید…
چهارشنبه, ۱۵ اردیبهشت
اختلال در پردازش شنوایی(APD) می‌تواند در توانایی یادگیری کودکان تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به این اختلال، در شنوایی خود مشکلی ندارند و قدرت شنیدن صداها در این افراد مانند دیگران است. در این اختلال،…
شنبه, ۱۱ اردیبهشت
کارهایی که پدر و مادرها برای کمک به کودکانی که از همسالان‌شان عقب‌ترند، می‌توانند انجام دهند «کودک بالیده با کودک بالغ تفاوت دارد. کودک بالیده به کودکی می‌گویند که در هر مرحله از رشد به توانایی‌های…
سه شنبه, ۷ اردیبهشت
کم‌توانی ذهنی که در گذشته «عقب‌ماندگی ذهنی» نیز نامیده می‌شد، به این معنی است که بهرهٔ هوشی فرد یا توانایی ذهنی او کمتر از حد متوسط است و مهارت‌های لازم را برای زندگی روزمره ندارد. کم‌توانی ذهنی…
دوشنبه, ۹ فروردین
کودکان کم‌شنوا هم در صورت تشخیص زودهنگام و آموزش‌های به‌موقع، می‌توانند مانند همسالان‌شان، زبان گفتاری داشته باشند و به تمام مهارت‌های بالقوه‌ی خود دست یابند. قصه‌گویی یکی از بهترین شیوه‌ها برای…
چهارشنبه, ۱۲ آذر
این مقاله بر پایه سخنرانی خانم اِوِلین کلسو در کارگاه «ADVISOR» نوشته‌شده است. هدف از برپایی کارگاه ADVISOR، بررسی افزارهایی بود که در زندگی روزانه به نابینایان و کم‌بینایان می‌توانند کمک کنند.…
یکشنبه, ۲ آذر
کم‌شنوایی شایع‌ترین اختلال مادرزاد در میان کودکان است که احتمال شیوع بالایی دارد؛ به‌طوری‌که از هر هزار نوزاد، 1 تا 3 تن، با کم‌شنوایی شدید تا عمیقِ دوطرفه، که ناشنوایی نامیده می‌شود، به دنیا می‌آیند…
دوشنبه, ۱۹ آبان
لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که در آن، کودک به طور مکرر و پایدار در ادا کردن واژه‌ها و گفتن جمله‌ها چه در آغاز آن، چه در ادامه و یا در پایان آن دچار مشکل می‌شود. افرادی که لکنت زبان دارند، می‌…
پنجشنبه, ۱ آبان
این مقاله با این هدف نوشته شده است تا به مربیان در برنامه‌ریزی و گردآوری راهبردهایی برای بهره‌مندی بیش‌تر دانش‌آموزان کم‌بینا از محیط آموزشی کمک کند. این مقاله بخشی از مقاله‌ای مفصل‌تر دربارهٔ موضوع…
سه شنبه, ۲۲ مهر
واژهٔ «کتاب‌درمانی» آمیخته‌ای از دو موضوع است که به آن علاقه‌مند هستیم: خواندن و روان‌شناسی. موضوعی ویژه که به آن می‌پردازیم.
چهارشنبه, ۱۶ مهر
بلندخوانی برای کودکان کم‌شنوا اقدامی بسیار مهم و مؤثر است. در این مقاله، نکاتی را درباره‌ی این موضوع برای والدین بازگو خواهیم کرد. تک‌تک ما هنگام ورود به مدرسه عاشق این هستیم که بخوانیم و بنویسیم،…
دوشنبه, ۱۷ شهریور
فیلم زیر بلندخوانی مجموعه کتاب‌های «المر فیل رنگارنگ» به زبان اشاره است. این مجموعه فیلم‌ها توسط مرکز فرانک و دکتر گیتا موللی برای کودکان کم‌شنوا و ناشنوا تهیه شده است و می‌توانید آن را با کودک خود…
شنبه, ۴ مرداد
مدت‌هاست که نتایج تحقیقات گوناگون، ارتباط میان گنجینهٔ واژگان هر کودک، توانایی خواندن و نوشتن، و سواد ادبی او را در سال‌های بعد به اثبات رسانده است. یکی از راه‌های گسترش گنجینهٔ واژگانی هر کودک…
یکشنبه, ۲۹ تیر
زبان اشاره برای کودکی که در مرحلهٔ پیش‌کلامی است، راهی مناسب برای ارتباط باز می‌کند و به او کمک می‌کند درکی از زبان داشته باشد؛ همچنین موقعیت‌های ارتباطی دردسترس او را به‌شدت افزایش می‌دهد. استفادهٔ…
چهارشنبه, ۱۸ تیر
تحقیقات متعدد حاکی از تأثیر شگرف قصه‌گویی و کتاب خوانی تعاملی و ارتباط دوطرفهٔ والد-کودکِ ناشنوا بر مهارت‌های زبانی، سواد پایه، گنجینهٔ واژگان، دانش وی دربارهٔ دستور زبان و گرامر و آگاهی‌های فرازبان‌…
یکشنبه, ۸ تیر
کتاب‌خوانی برای کودکان و نوجوانان کم‌شنوا و ناشنوا بسیار لازم و مفید است و سبب بهبود همهٔ مهارت‌های زبانی آنان می‌شود. مهارت‌های زبانی کودکان عامل اصلی تعیین‌کنندهٔ کسب مهارت‌های اساسی و از طرفی،‌…
سه شنبه, ۲۷ خرداد
کودکان کم‌شنوا مانند همۀ کودکان از قصه‌گویی لذت می‌برند. البته، این شیوه به‌ غیر از لذت‌بخشی به کودک کم‌شنوا یکی از بهترین شیوه‌ها برای یادگیری و گسترش زبان است. اگر فرزندتان کم‌شنواست، در نظر داشته…
سه شنبه, ۱۳ خرداد
چکیده در این مقاله، مراحل طراحی و ارزیابی چند اپلیکیشن‌ تلفن همراه را که در زمینهٔ آموزش کاربرد دارند و از لحاظ فرهنگی بومی‌سازی شده‌اند، ارائه می‌کنیم. این اپلیکیشن‌ها برای تشویق کودکان اوتیسم به…
سه شنبه, ۱۷ دی
در ایران از هر ۱۵۰ نوزاد، یک کودک مبتلا به اختلال اوتیسم می‌شود. چقدر دربارهٔ این اختلال می‌دانید؟
شنبه, ۲۳ آذر
نتیجه یک پژوهش بینارشته‌ای (زبانشناسی، علوم رشدی و روانشناسی) در امریکا نشان داد نوزادان ناشنوایی که در معرض زبان اشاره بوده‌اند در دنبال کردن نگاه بزرگترها از نوزادان شنوا بهتر عمل می‌کنند. این…
دوشنبه, ۱۸ آذر
مهم‌ترین هدف سازمان ملل از نام‌گذاری روز اوتیسم، درک مشکلات اوتیست‌ها و دعوت افکار عمومی به همیاری در فرایند رشد و هم‌پیوندی آن‌هاست. افراد اوتیستیک دنیا را متفاوت‌تر از بقیه می‌بینند، می‌شنوند و حس…
شنبه, ۱۸ آبان
اشاره‌های کودکانه نوعی از اشاره‌های ساده هستند که در مرحلهٔ پیش‌کلامی برای کودکان انجام می‌شود. در این مرحله کودک هنوز صحبت کردن را شروع نکرده است و عموماً کمتر از هجده ماه و حداکثر بیست‌وچهار ماه…
شنبه, ۲۳ شهریور
به کار بردن زبان اشاره با کودکان کم‌شنوا، سبب تسریع رشد زبانی آن‌ها می‌شود و مهارت‌های پیش‌کلامی آنان را تقویت می‌کند. زبان در یک مجموعهٔ بی‌نقص چندحسی تکامل می‌یابد، رشد می‌کند و پردازش می‌شود. زبان…
یکشنبه, ۱۰ شهریور
اختلالات بسیاری روند رشد کودکان را مختل می‌کنند. یکی از این اختلال‌ها، اوتیسم است که مانعی در آموزش کودک محسوب می‌شود. اما اگر آموزگار این اختلال را در کودک مبتلا به اوتیسم تشخیص دهد، می‌تواند با به…
دوشنبه, ۲۳ مهر
کودکتان هنوز صحبت نمی‌کند؟ نگران نباشید. از این روش‌های ساده استفاده کنید تا به کودک خود برخی مهارت‌های ساده زبان اشاره را بیاموزید و نهایتاً متوجه شوید که گو گو گا گا دقیقاً به چه معناست.
یکشنبه, ۶ اسفند
شگفت‌انگیز است که انسان‌های کوچک نورسیده به کتاب‌ها علاقه نشان می‌دهند! به طورمعمول بچه‌های درحال رشد علاقه زیادی به کتاب‌های کودکان ۱۲ماهه نشان می دهند. کتاب‌خواندن با یک طفل کوچک برای بزرگسال و…
شنبه, ۲۰ آبان
چکیده یکی از راه‌های تحصیل در محیط با کمترین محدودیت برای دانش آموزان با ناتوانی شرکت در طرح آموزش فراگیر است و یکی از انواع روش‌های فراگیرسازی پاره‌وقت، روش فراگیرسازی معکوس است. روش فراگیرسازی…
شنبه, ۶ آبان
کودکان نابینا با توجه به فقدان حس بینایی تصویرسازی ذهنی را جانشین هرگونه تصویرسازی دیداری می‌کنند. افزایش تصویرسازی ذهنی بینایی حقیقی را برایشان به ارمغان خواهد آورد. تصویرسازی ذهنی با چشم ذهن به…
شنبه, ۱ مهر